Myrthe was vandaag (woensdag 12 juni) naar de finale van een schrijfwedstrijd. Van de 1600 ingezonden verhalen zat ze bij de laatste 20! Haar verhaal staat nu in een écht boek. Wie kan dat nou zeggen! Samen met ouders, vriendinnen en coach is ze naar Diemen geweest. Wat is X-tuur trots op haar!

verhalencompetitie 2019.

Ook dit schooljaar organiseert Randstad weer samen met Van Dijk Educatie de verhalencompetitie voor leerlingen van het vmbo, havo, vwo en mbo. Door mee te doen aan de verhalencompetitie krijgen leerlingen de kans om hun schrijfvaardigheid te verbeteren en hun talent te tonen. Dit jaar is het thema: wat doe jij morgen?

wat doe jij morgen?

Hoe ziet de wereld van morgen eruit? En wat gaan scholieren van nu later doen in deze nieuwe, spannende wereld? Hebben ze daar al eens over nagedacht? Door steeds slimmere en snellere technologie verandert de wereld om ons heen. Dat zorgt voor veel kansen, maar door de digitalisering verslechtert ook de schrijfvaardigheid van jongeren. Om in te spelen op deze ontwikkeling, dagen wij leerlingen uit om een verhaal te schrijven over een onderwerp dat aansluit bij hun belevingswereld. Dit jaar hebben we gekozen voor de vraag: wat doe jij morgen? Een prikkelende vraag waarmee we het gesprek over de toekomst voeren.